Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2018 15:26 - Идеи за изработка на онлайн магазин
Автор: loyalconsult Категория: Технологии   
Прочетен: 151 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.12.2018 15:29


  Рецептата за успех е в подготовката и след това в дизайна!

Много е важно преди всяка изработка на онлайн магазин да се зададат правилните въпроси. Има доста неща, които трябва да се покрият преди да се започне самото изграждате. Това са информационната архитектура, интерфейсът, бизнес анализите, статистикатата, упрвавлението на съдържанието, оптимизацията за Google.

Нека разгледаме информационната архитектура, защото тя е фактор от критично значение. Всеки сайт и онлайн магазин притежава специфична структура на:
секциите и най-вече продуктовия каталог;

  • търсенето и извеждането на резултати;
  • бизнес докладите и уеб статистиките;
  • атрибутите за SEO оптимизацията;

 

Въпроси за изработка на онлайн магазин?

Много често хората отправят  запитване за изработка на стандартен онлайн магазин. Какво означава това?! Всеки бизнес е различен и  притежава своята специфика и продава нещо различно – техника; дрехи; козметика; книги; услуги. Всяко едно от изброените налага различен подход и съответното изпълнение. Всеки един бизнес е съпътстван от своите специфики и особенности, които налагат да се подхожда и съвсем различно в отделните случаи.  Точно поради тази причина трябва да се помисли предварително за информационната архитектура. Това е съществена част от планирането. Определя как потребителят ще навигира из страниците на онлайн магазина и какви са връзките между тези страници.
Структурата на електронния магазин се представя визуално чрез направата на мисловни карти, които отразяват йерархията. Направихме един бърз пример, с който да Ви помогнем да схванете по-добре това, за което пишем.

image

оналйн-магазин

Тази картинка демонстрира класификацията на страниците и нивата, с които крайният потребител взаимодейства. Обърнете специално внимание на частта с продуктовия каталог. Тя е най-важният раздел от целия онлайн магазин. Заслужава най-много внимание.
Този метод на работа ще Ви помогне да се подготвите преди самата изработка на онлайн магазин. Ще знаете какво Ви е необходимо, за да създадете успешен онлайн бизнес. Ще имате възможност да разгледате различни алтернативи и да изберете най-добрата, която да подхожда на идеята и бюджета, които сте подготвили.

https://loyal-consult.eu




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: loyalconsult
Категория: Технологии
Прочетен: 2986
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031